Liczba postów: 197
11
Dołączył: 2014-02-10
Reputacja:
39
śniadanie:
# jajecznica z 4 jaj + ciemne pieczywo + dużo warzyw
2 śniadanie po ok 4 h:
# płatki owsiane
# płatki kukurydziane (czyste, bez żadnych dodatków)
# orzechy
# słonecznik
# banan
# wszystko zalane pełnotłustym mlekiem
u mnie to standard każdego dnia jeżeli chodzi o dwa pierwsze posiłki, a jest ich 4
jajko surowe nic nie wnosi do zdrowia a może zaszkodzić
Liczba postów: 197
11
Dołączył: 2014-02-10
Reputacja:
39
tak, tylko dla surowego żółtka nie warto ryzykować salmonellą, moim zdaniem po prostu się to nie opłaca
Liczba postów: 695
18
Dołączył: 2013-05-13
Reputacja:
80
Zeby zachorowac na salmonele trzeba miec wyjatkowego pecha i slaby poziom kwasow zoladkowych, w ktorych salmonella ginie, bo zdrowemu czlowiekowi to nie zaszkodzi. Prawdopodobienstwo salmonelli w fermowych jakach jest jak 1:30000, w wolnym wybiegu jeszcze mniejsze. Zjadlem w zyciu tysiace surowych zoltek i nigdy nie zachorowalem. Nie ulegaj paranoi, teraz wszystkim strasza, salmonella, kleszczami, bakteriami, pneumokokami.
A co powiecie o ludziach, którzy jadają martwe zwierzęta z dróg na surowo? Takie przejechane przez auto. Nawet programy o dwóch kolesiach robili. A w jednym kulinarnym, gośc specjalnie chciał z mięsnego surowe mięso zmielone i zajadał to masłem.
[MOD] A co to ma wspólnego z tematem wątku?[/MOD]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-07-09, 12:03 {2} przez
Michał.)
Liczba postów: 695
18
Dołączył: 2013-05-13
Reputacja:
80
No coz, jezeli im to smakuje to czemu nie? Zdrowsze niz przetworzone jedzenie z supermarketu naszpikowane chemia i konserwantami. Ja slyszalem na przyklad, ze sa ludzie, ktorzy jedza ze smakiem platki owsiane, wiec chyba nic mnie juz nie zdziwi.
Liczba postów: 614
46
Dołączył: 2013-04-28
Reputacja:
229
[MOD] Przypominam, że temat wątku dotyczy przepisów na śniadanie, a nie spożywania surowych produktów [/MOD]
Niech progres będzie z Tobą!
Michał