Liczba postów: 4,614
166
Dołączył: 2013-04-28
Reputacja:
360
Ja osobiście nie przepadam za koktajlem warzywnym ale często robię posiłek po treningowy w blenderze. U mnie z reguły białko to twaróg, węglowodany to głównie banan i miód. resztę składników dodaję różnie zmieniając smaki. Całe mnóstwo owoców (ostatnio odkryłem mango), orzechy, wiórki kokosowe itp. Prosty, szybki i niesamowicie sycący posiłek.
Liczba postów: 695
18
Dołączył: 2013-05-13
Reputacja:
80
Chyba bym zwymiotowal jakbym mial to wypic :/
Nie rozumiem tez jaki jest sens dawania oleju lnianego, ktory jest wielonienasycony i jego kompletnego przeciwenstwa, czyli najbardziej nasyconego jaki istnieje, kokosowego. To ja juz wole smalcu sie najesc, przynajmniej smaczniejszy.
Liczba postów: 268
54
Dołączył: 2013-07-07
Reputacja:
38
zastanawia mnie tylko czy są już w polskich sklepach te nasiona konopi.
zahir twój koktajl jest chyba najpopularniejszy,tylko zobacz białko ma, węglowodany ma lecz brakuje jednej z najważniejszych rzeczy witamin i minerałów,a jak wiadomo to jedna z najważniejszych rzeczy.Sadze że też pił bym taki szejk tylko jestem uczulony na nabiał, a tofu zbyt drogie na polskim rynku jest.
Liczba postów: 695
18
Dołączył: 2013-05-13
Reputacja:
80
Tofu? Ja bym wolal watrobke zjesc, ma wiecej witamin i mineralow niz warzywa.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-09-12, 14:33 {2} przez
Jugger.)
Liczba postów: 268
54
Dołączył: 2013-07-07
Reputacja:
38
Jugger wątróbka może ma więcej witamin i minerałów ale surowa, po ugotowanie traci ponad 70% więc nie jest fajnie.
Liczba postów: 268
54
Dołączył: 2013-07-07
Reputacja:
38
Wszystko co się gotuje,smaży,piecze itp traci pod wpływem temperatury wartości odżywcze,tak już po prostu jest,ludzie starają się przetwarzać żywność.Ogólnie możesz o tym poczytać ,dużo jest informacji na ten temat.Zresztą innego wyjścia nie ma, jajka surowe można dodać do szejka, mięso zjeść surowe jest czynnością hard.