Forum Gimnastycy.pl
rich roll - Wersja do druku

+- Forum Gimnastycy.pl (https://gimnastycy.pl/forum)
+-- Dział: Teoria Treningu Sportowego (https://gimnastycy.pl/forum/forum-33.html)
+--- Dział: Odżywianie (https://gimnastycy.pl/forum/forum-43.html)
+--- Wątek: rich roll (/thread-342.html)

Strony: 1 2


rich roll - armpower - 2013-09-11

Witam
Znalazłem filmik w którym rich roll pokazuje koktajl po treningowy.
Co o tym sądzicie?,kaloryczność bardzo mała,białko jest tylko z proszku,i bomba witamin ogólnie.Czy w okresie "masówki" ujdzie?


RE: rich roll - zahir - 2013-09-12

Ja osobiście nie przepadam za koktajlem warzywnym ale często robię posiłek po treningowy w blenderze. U mnie z reguły białko to twaróg, węglowodany to głównie banan i miód. resztę składników dodaję różnie zmieniając smaki. Całe mnóstwo owoców (ostatnio odkryłem mango), orzechy, wiórki kokosowe itp. Prosty, szybki i niesamowicie sycący posiłek.


RE: rich roll - Jugger - 2013-09-12

Chyba bym zwymiotowal jakbym mial to wypic :/
Nie rozumiem tez jaki jest sens dawania oleju lnianego, ktory jest wielonienasycony i jego kompletnego przeciwenstwa, czyli najbardziej nasyconego jaki istnieje, kokosowego. To ja juz wole smalcu sie najesc, przynajmniej smaczniejszy.


RE: rich roll - armpower - 2013-09-12

zastanawia mnie tylko czy są już w polskich sklepach te nasiona konopi.
zahir twój koktajl jest chyba najpopularniejszy,tylko zobacz białko ma, węglowodany ma lecz brakuje jednej z najważniejszych rzeczy witamin i minerałów,a jak wiadomo to jedna z najważniejszych rzeczy.Sadze że też pił bym taki szejk tylko jestem uczulony na nabiał, a tofu zbyt drogie na polskim rynku jest.


RE: rich roll - Jugger - 2013-09-12

Tofu? Ja bym wolal watrobke zjesc, ma wiecej witamin i mineralow niz warzywa.


RE: rich roll - zahir - 2013-09-12

Ale przecież owoce to witaminy i minerały. A zawsze dodaje je do koktajluSmile


RE: rich roll - armpower - 2013-09-12

Jugger wątróbka może ma więcej witamin i minerałów ale surowa, po ugotowanie traci ponad 70% więc nie jest fajnie.


RE: rich roll - Jugger - 2013-09-12

No nie przesadzaj, dlaczego ma tracic. Watrobke sie glownie smazy. Tak czy siak ma po wielekroc wiecej. Gdzies mialem tabele, ale nie chce robic jakiegos offa, bo tu wszyscy przeczuleni Wink


RE: rich roll - armpower - 2013-09-12

Wszystko co się gotuje,smaży,piecze itp traci pod wpływem temperatury wartości odżywcze,tak już po prostu jest,ludzie starają się przetwarzać żywność.Ogólnie możesz o tym poczytać ,dużo jest informacji na ten temat.Zresztą innego wyjścia nie ma, jajka surowe można dodać do szejka, mięso zjeść surowe jest czynnością hard.


RE: rich roll - zahir - 2013-09-12

Dlaczego hard. Bardzo wiele osób uwielbia tatara. a wątróbkę też można jeść krwistą. Eskimosi jedzą surowąWink