Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Siemie lniane - gotowanie oraz tłuszcz nasycony.
#1
Tongue 

Kupiłem pierwszy raz siemie lniane i mam pytanie, ile czasu je należy gotować, na opakowaniu jest tylko opis przygotowania kurczaka w marynacie sojowo - miodowej w sezamie. Nie ma nic ile należy gotować.

Gotować należy tak jak makarony/ryż do zmiękczenia pokarmu ? I jest tam napisane tłuszcze na 100g/44,3g a nasycone stanowią 5,3g, to chyba dużo 5,3g tych tłuszczy nasyconych, dlaczego tak jest ? Czy to te dobre tłuszcze które są w tym siemie?

I czy jak gotuje się makarony/ryż/kasze, to na koniec należy wodę odcedzić czy pozostawić w wodzie ?


"Bieganie to coś więcej niż sport, to styl życia!"
"Gry wymagają zręczności. Bieganie wymaga wytrzymałości, charakteru, dumy, odporności psychicznej. Bieganie jest testem, a nie grą. Testem wiary, przekonań, woli i pewności siebie."


Wiadomości w tym wątku
Siemie lniane - gotowanie oraz tłuszcz nasycony. - przez Hannibal - 2015-02-28, 19:16
RE: Siemie lniane - gotowanie oraz tłuszcz nasycony. - przez Marcin88 - 2015-02-28, 20:22
RE: Siemie lniane - gotowanie oraz tłuszcz nasycony. - przez Hannibal - 2015-03-01, 13:04
RE: Siemie lniane - gotowanie oraz tłuszcz nasycony. - przez Newcio - 2015-03-01, 13:33
RE: Siemie lniane - gotowanie oraz tłuszcz nasycony. - przez Goral1001 - 2015-03-01, 14:58

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości