2015-02-28, 19:16
Kupiłem pierwszy raz siemie lniane i mam pytanie, ile czasu je należy gotować, na opakowaniu jest tylko opis przygotowania kurczaka w marynacie sojowo - miodowej w sezamie. Nie ma nic ile należy gotować.
Gotować należy tak jak makarony/ryż do zmiękczenia pokarmu ? I jest tam napisane tłuszcze na 100g/44,3g a nasycone stanowią 5,3g, to chyba dużo 5,3g tych tłuszczy nasyconych, dlaczego tak jest ? Czy to te dobre tłuszcze które są w tym siemie?
I czy jak gotuje się makarony/ryż/kasze, to na koniec należy wodę odcedzić czy pozostawić w wodzie ?
Gotować należy tak jak makarony/ryż do zmiękczenia pokarmu ? I jest tam napisane tłuszcze na 100g/44,3g a nasycone stanowią 5,3g, to chyba dużo 5,3g tych tłuszczy nasyconych, dlaczego tak jest ? Czy to te dobre tłuszcze które są w tym siemie?
I czy jak gotuje się makarony/ryż/kasze, to na koniec należy wodę odcedzić czy pozostawić w wodzie ?