2014-07-21, 22:01
a czy ja piszę o dawkowaniu jakiś dodatkowych suplementów ? Jakieś nieporozumienie i kpina, w gruncie rzeczy mówię tutaj o spożywaniu białka 2 g na kilogram masy ciała, co jest oczywiste, że jeśli spożyjemy w produktach 160 g białka to 100% tego białka nie zostanie wchłonięte, równie dobrze zbyt duża ilość węglowodanów również jak i tłuszczów jeśli napchamy w siebie takie ilości, że organizm tego nie przetrawi. Nie ma szans, że 100% to co zjemy zostanie wykorzystane przez nasz organizm. Ja pozostaje przy tym czego się nauczyłem, nie stosuje odżywek białkowych, a nawet jeśli to nawet serwatka wchłanialność jest ok 80%, wskazuje na to czynnik BV. Bazuję więc na wagowej ilości białka, na zasadzie wypijam pół litra mleka, pierś kurczaka, serek wiejski i trochę warzyw strączkowych i mam 160 g białka i jakoś nie umarłem od tego
"Siła i szpan !" - SG Legia Warszawa
Jugger napisał(a):nie interesuj sie kim jestem, bo to naprawde bez znaczenia, tak samo jak mnie nie obchodzi kim jestes.