Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

rich roll
#11

ja bym się bał np salmonelli z jajka surowego czy jakiego tasiemca z surowego mięsa (niby badane ale kto ich tam wie)

"Remember that almost right, is still wrong. In the long term, this pursuit of perfection will result in much greater strength development and technical refinement;" -Coach Sommer
#12

czytałem na jakiejś stronie z ludźmi co jedzą surowe jedzenie i mówię to o warzywach i mięsie, to jakoś było określone kiedy można zjeść aby bakterie jeszcze się nazbierały i ogólnie przydatne informacje.Może jak znajdę to wrzucę.
#13

Rafał, z jajkiem można sobie poradzić parząc skorupkę. Poza tym salmonella podobno nie występuje na jajach przepiórczych. Gorzej z mięsem. Dlatego do tatara polecam setkęWink Alkohol świetnie zavezpiecza przed zatruciem. Jeśli nie możemy się napić, to coca cola. Działanie bardzo podobne (między innymi dlatego to bardzo popularny napój w fast foodach)
#14

A tu coś na temat może się przyda.
http://www.menshealth.pl/zdrowie/Czysta-...cie,4811,1


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości