Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bo w kwasie jest moc
#1
Tongue 

Ostatnio przetestowałem na sobie działanie kiszonej kapusty Tongue I powiem wam, że czułem się niezwykle rześko więc polecam ten specyfik Big Grin

Tu znajdziecie więcej informacji na ten temat:

http://magicsport.pl/news/zdrowie/leczni...,N201.html
#2

Kiedyś w radiu słyszałem wypowiedź profesora który mówił, że w minionych wiekach zarazy dość rzadko nawiedzały nasz kraj, co w dużej mierze zawdzięczaliśmy dużej odporności Polaków wynikającej z diety bogatej w kiszoną kapustę i cebulę. Więc pewnie coś w tym jest.
#3

Kiszona kapusta jest swietna jaki zrodlo witamin ale glownie z powodu, ze zaszczepia odpowiednia flore bakteryjna w jelitach a to jest dzisiaj bardzo wskazane, w dobie jedzenia bardzo przetworzonej zywnosci.

A kwas z kapusty i kiszonych ogorow, trzymam w lodowce, bo w niedzielny poranek czest jest jak ambrozja Big Grin
#4

Pamiętamy o kapuście! Big Grin
#5

Zawsze mamuśka mówiła mi żebym jadł kiszoną kapustę bo ma mnóstwo witamin,szkoda tylko że nie potrafię jej przełknąćSmile
#6

Serio? Kurcze, to siedzi w glowie, musisz sobie z tym poradzic. Kapusniaku czy bigosu tez nie lubisz? Wielu potraw nie znosilem, a dzisiaj uwielbiam, np flaki wiec wiem, ze sie da Big Grin Ostatnio sie przelamalem do salcesonu, ktorego nie znosilem od dziecka i okazalo sie, ze sie da Big Grin
#7

Tak naprawdę nie lubię tylko 2 rzeczy, pomidorów i kiszonej kapusty ale lepiej potrawy z nich lubię np bigos czy kapuśniak.
Prawdopodobnie jak bym miał je przez tydzień i codziennie jadł to może moje kubki smakowe inaczej by zareagowały Smile.
#8

Kurcze pomidorow tez? No wielu mowi, ze to psiankowate i nie warto tego jesc, ale swiezutki pomidor z dzialki, z cebula i smietana. Oj nie wiesz co tracisz Big Grin
#9

Niedługo będę próbował przejść na 100% weganizm, więc pewnie pomidor zagości do smaku i resne swój system może się uda polubić pomidorka Tongue


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości