2015-06-11, 09:14
Twoj pradziadek byl po pierwsze z selekcji naturalnej, pod drugie za jego czasow pszenica, miala nie wiele wspolnego z aktualna.
Bardziej interesujace - w jakiej kondycji jest Twoj ojciec.
Oczywscie, ze kurczaki z lidla maja pozytywny wplyw na zycie - pozwalaja wielu ludziom zyc, dostarczac bialko. Faktem jest, ze wspolczesny kurczak hodowlany ma jakies 30 proc. wiecej tluszczu i naszpikowany jest preparatami hodowlanymi. To jest cena za dostep do taniej zywnosci.
Za czasow Twojego pradziadka, ludzie w ogole rzadko jedli mieso, spozywali 1 kg cukru na rok (teraz rekordzisci tyle wchlaniaja na dzien), nie bylo oleji roslinnych i zywnosci przetworzonej. A co najwazniejsze ludzie z powodow nie tylko obyczajowych czesto doswiadczali okresowego glodu, co jak wynika z wielu badan - ma niezwykle pozytywny wplyw na zdrowie w dluzszej perspektywie.
kp
Bardziej interesujace - w jakiej kondycji jest Twoj ojciec.
Oczywscie, ze kurczaki z lidla maja pozytywny wplyw na zycie - pozwalaja wielu ludziom zyc, dostarczac bialko. Faktem jest, ze wspolczesny kurczak hodowlany ma jakies 30 proc. wiecej tluszczu i naszpikowany jest preparatami hodowlanymi. To jest cena za dostep do taniej zywnosci.
Za czasow Twojego pradziadka, ludzie w ogole rzadko jedli mieso, spozywali 1 kg cukru na rok (teraz rekordzisci tyle wchlaniaja na dzien), nie bylo oleji roslinnych i zywnosci przetworzonej. A co najwazniejsze ludzie z powodow nie tylko obyczajowych czesto doswiadczali okresowego glodu, co jak wynika z wielu badan - ma niezwykle pozytywny wplyw na zdrowie w dluzszej perspektywie.
kp