2015-06-01, 09:29
Wyraźle była mowa, że biały ryż spowodował u tych ludzi skok cukru a gen , który wcześniej był odpowiedzialny za magazynowanie energii przy zdrowym żywieniu powodował dodatkowe skutki związane z utrzymywaniem się bardzo dużego stężenia cukru-podam przykład-normy cukru tzw znośne to od 100 jednostek w górę a w przypadku tych ludzi to były stężenia około 400 jednostek.Masz na pewno rację, że tłuszcz też się do tego dokłada, ale ci ludzie wcale nie byli otyłe, po prostu jedzenie przetworzone żywności w połączeniu z białym ryżem powodowało u nich taką cukrzycę
Poniżej podaję link do tego programu, jakby ktoś był ciekawy...
http://www.tvlider.pl/cala-prawda-o-ludz...-kwietnia/
Poniżej podaję link do tego programu, jakby ktoś był ciekawy...
http://www.tvlider.pl/cala-prawda-o-ludz...-kwietnia/