2014-09-20, 13:59
(2014-09-20, 13:17)Satetsu napisał(a):Otoz to. Zreszta nie pierwszy raz struc przytacza jakies pakerniane mity i przypowiesci bez pokrycia w faktach.(2014-09-20, 10:55)Struc napisał(a): ryż biały i ryż brązowy prawie się niczym nie różnią oprócz tego, że brązowy ma więcej minerałów i błonnika - reszta jest porównywalnaZanim się wypowiesz na jakiś temat to zrób porządny research bo wprowadzasz ludzi w błąd.
ryż jest jednym z nielicznych produktów, którego nie musimy eliminować z diety i można go jeść co dziennie
jest lekko strawny (biały ryż), nie uczula, więc jest dobry dla alergików i nie zawiera glutenu, a ponad to szybko się przyrządza (biały ryż)
w zasadzie ryż nie ma wad, również ciężko do niego złapać tkankę tłuszczową, mimo iż są to węgle szybko uwalniane, więc dywagacje pod tytułem, jaki ryż jest lepszy są bez sensu - każdy jest świetny, w każdej diecie się sprawdza - a jaki rodzaj ryżu jeść, to już kwestia tylko i wyłącznie upodobań
O kwasie fitynowym szerzej: http://www.tlustezycie.pl/2013/09/kwas-f...oslin.html
Autorytety są główną przyczyną tego, że ludzkość stoi w miejscu Johann Wolfgang von Goethe