2014-08-07, 10:04
(2014-08-07, 09:03)Satetsu napisał(a): Masło Kerrygold dlatego, ze jest grass-fed ale niestety wciąż pasteryzowane. Jednak w przypadku masła pasteryzacja nie psuje aż tak dużo z tego co kiedyś czytałem.Satetsu, czytales moze takie rzeczy? Coraz wiecej takich wychodzi http://hopecentric.com/why-i-stopped-buy...ld-butter/
(2014-08-07, 09:59)Michał napisał(a):To troche prawda i troche nieprawda. Bo sa w organizmie bakterie, ktore potrafia zredukowac utleniony askorbinian, do pelnowartosciowej, wchlanialnej witaminy C w jelitach.(2014-08-07, 05:18)Mrowek napisał(a): Śniadanie - omlet z 6 jajek + dodatki głównie pomidory, ogórki, szczypiorek itp. staram się teraz dużo zielonych warzywek wrzucać.
Nie powinno się łączyć ogórka z pomidorem (ani innymi produktami bogatymi w witaminę C), ponieważ ogór zawiera enzym askorbinowy, który niszczy witaminkę C. Nawet jedna kropla potrafi "zniszczyć" duże ilości soku pomidorowego (litr albo i więcej - nie pamiętam teraz)
Autorytety są główną przyczyną tego, że ludzkość stoi w miejscu Johann Wolfgang von Goethe