2013-07-10, 18:42
2013-07-11, 09:18
Luko, a jaki jest skład tego masła? Ja je kojarzę z osiedlowego sklepu i z jakiegoś powodu nie kupiłem.
Luko
2013-07-11, 11:16
http://www.primavika.pl/maslo-orzechowe-...e,284.html
Jest cukier ale jest go malutko, nie sprawdzę Ci teraz dokładnie bo nie mam pudełka. Mi takie pudełko wystarcza na długo, bo nie jadam go za często właśnie przez ten cukier, jednakże nigdzie nie znalazłem masła bez cukru. Nie wiem dlaczego.
Jest cukier ale jest go malutko, nie sprawdzę Ci teraz dokładnie bo nie mam pudełka. Mi takie pudełko wystarcza na długo, bo nie jadam go za często właśnie przez ten cukier, jednakże nigdzie nie znalazłem masła bez cukru. Nie wiem dlaczego.
2013-07-11, 11:42
Dostępne jest także to masło w delikatesach Piotr i Paweł dział ze zdrową żywnością.
2013-07-11, 12:06
Bo przemysł cukierniczy jest potężny
Dzięki za skład.
Dzięki za skład.
Luko
2013-07-11, 12:44
Właśnie to jest ciekawe, bo czytając mnóstwo książek o zdrowym odżywianiu chociażby w Stanach, jest masa przepisów z masłem orzechowym i wyraźnie piszą że nie zawiera cukru. Bo mowa jest o nim w książkach o Paleo. W Polsce ciężko ogarnąć temat, jednak w tym masełku serio było malutko cukru, smak jest dobry i na prawdę jeśli się go stosuje 1-2 razy w tygodniu, jest w porządku bo nie zauważyłem żadnych zmian w organizmie
User
2013-07-11, 15:16
Nigdy nie jadłem masła orzechowego. Czy takie orzechy w maśle są w ogóle słodkie? I czy zrobione na masło są słodkie, jeżeli na sucho nie są słodkie?
Jeżeli są słodkie orzechy to nie wiem po co cukier, jednak przy innym smaku orzechów, masło jest słodkie to już Masz odpowiedź dlaczego dodają cukier.
Ale dziwnie się to czyta, mam nadzieję, że zrozumiecie
Jeżeli są słodkie orzechy to nie wiem po co cukier, jednak przy innym smaku orzechów, masło jest słodkie to już Masz odpowiedź dlaczego dodają cukier.
Ale dziwnie się to czyta, mam nadzieję, że zrozumiecie
2013-07-11, 15:40
To tak jak z gorzką czekoladą. Gdy ograniczasz cukier i ona zaczyna być słodka Przez to, że wszędzie wciskają cukier zaczynamy się do niego przyzwyczajać i inne rzeczy bez cukru nie mają przez to smaku.
2013-07-11, 16:31
Masz rację Wattie. Dodają cukier dlatego, że najłatwiej nim zafałszować smak. Jak coś jest słodkie, to jest smaczne. Więc zamiast dbać o jakość produktu, można dodać cukru i zafałszować smak. Druga sprawa, że cukier powoduje wydzielanie endorfin, więc jesteśmy szczęśliwsi i nie zastanawiamy się, że to efekt dodawania do potrawy niezdrowych substancji.
2013-07-11, 22:10
Tadaaaam! Masło orzechowe, które w składzie ma same orzechy:
http://e-zdrowie.abc24.pl/default.asp?ka...pro=720145
http://e-zdrowie.abc24.pl/default.asp?ka...pro=720145