warzywa (nie zapominac o zielonych), w tym jak najwiecej surowych.
kp
Oliwa z oliwek,olej kokosowy,olej lniany,siemię lniane :-)
Liczba postów: 1,442
92
Dołączył: 2013-04-29
Reputacja:
495
burgery, stripsy, pizza, piwo
"Remember that almost right, is still wrong. In the long term, this pursuit of perfection will result in much greater strength development and technical refinement;" -Coach Sommer
Liczba postów: 4,614
166
Dołączył: 2013-04-28
Reputacja:
360
Satetsu, myślę, że jest różnica pomiędzy gotowaniem a prażeniem które jest obróbką cieplną "na sucho". Robi się to dla smaku i nie stosuje w innych rodzajach kaszy.
Zaznaczam, że sam chętnie dowiem się więcej na ten temat. Kieruje się prosta zasadą by jeść żywność jak najmniej przetworzoną i dlatego unikam kaszy gryczanej (choć bardzo ją lubię) i wolę jęczmienną albo pęczak. Ale przyjmę logiczne argumenty jeśli ktoś przekona mnie, że prażenie nie szkodzi.