Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

zapomniana wołowina
#2

Niestety wołowina z hodowli masowych ma zaburzoną równowagę kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3 (nawet 20:1). W mięsie krów karmionych naturalnie (tzw. z wolnego wybiegu czy tez "ekologiczne") ten stosunek wynosi 3:1 lub 4:1. Akceptowalny dla człowieka stosunek to właśnie 3:1
Ja czytałem, że wołowina zawiera w sobie dużo naturalnej kreatyny (2 g w ok. 450 g). Pewnie dlatego Hardkorowy Koksu tak poleca stejki na rozwój grubości "bareków i ramionów" Wink Arnold też chwalił ją mówiąc, ze ma po niej więcej siły.

Niech progres będzie z Tobą!
Michał


Wiadomości w tym wątku
zapomniana wołowina - przez zahir - 2013-05-11, 17:18
RE: zapomniana wołowina - przez Michał - 2013-05-17, 15:16
RE: zapomniana wołowina - przez zahir - 2013-05-17, 15:43
RE: zapomniana wołowina - przez Adam.Kalman - 2013-05-17, 16:17
RE: zapomniana wołowina - przez User - 2013-05-17, 18:28
RE: zapomniana wołowina - przez Adam.Kalman - 2013-05-18, 17:04
RE: zapomniana wołowina - przez zahir - 2013-05-18, 17:25
RE: zapomniana wołowina - przez M6K3 - 2013-05-20, 17:10
RE: zapomniana wołowina - przez Adam.Kalman - 2013-05-23, 23:08

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości