2015-10-15, 20:09
(2015-10-15, 13:53)Hannibal napisał(a): W szkole ucza matematyki, fizyki, histori, a nie ucza tego co i jak nalezy jesc.Nie martw się na uczelniach wyższych, nawet tych o profilu sportowym czy żywieniowym też uczą różnie. Mając przedmioty biochemia i edukacja zdrowotna na awfie, informacje które otrzymywałem od tych dwóch prowadzących się dosłownie wykluczały.
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
Byłem jakiś czas temu na targach w poznaniu, wykład o żywieniu. Ogólnie gluten jest słaby, nawet jeśli nie ma się celiakii. W przypadku sportowców ograniczenie produktów zawierających gluten przyczyniało się do zwiększenia wyników sportowych. Aczkolwiek jak to ładnie ktoś z prowadzących pod koniec podsumował - co prawda odnośnie suplementów diety ale myślę, że trafnie opisuje cały rynek żywieniowy i nie tylko - rozważania, które tutaj poruszamy to spory o kilkanaście miliardów dolarów.
Co do śniadania jeśli zaraz jest trening - preferuje rzeczy płynne bądź półpłynne, szybko przyswajalne - płatki z mlekiem, banan, sok, jogurt, odżywka typu carbo bądź gainer... z braku laku batonik i cola.