2013-05-17, 15:16
Niestety wołowina z hodowli masowych ma zaburzoną równowagę kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3 (nawet 20:1). W mięsie krów karmionych naturalnie (tzw. z wolnego wybiegu czy tez "ekologiczne") ten stosunek wynosi 3:1 lub 4:1. Akceptowalny dla człowieka stosunek to właśnie 3:1
Ja czytałem, że wołowina zawiera w sobie dużo naturalnej kreatyny (2 g w ok. 450 g). Pewnie dlatego Hardkorowy Koksu tak poleca stejki na rozwój grubości "bareków i ramionów" Arnold też chwalił ją mówiąc, ze ma po niej więcej siły.
Ja czytałem, że wołowina zawiera w sobie dużo naturalnej kreatyny (2 g w ok. 450 g). Pewnie dlatego Hardkorowy Koksu tak poleca stejki na rozwój grubości "bareków i ramionów" Arnold też chwalił ją mówiąc, ze ma po niej więcej siły.
Niech progres będzie z Tobą!
Michał