Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Płatki ryżowe
#21

Zastanawiam się, czy ten gluten (mam teraz na myśli głównie kiepskie samopoczucie) to nie jest kwestia przyzwyczajenia. Jakiś czas temu przerzuciłem się na dietę. Między innymi wywaliłem (no dobra, ograniczyłem Big Grin ) słodycze. Nigdy dotąd nie miałem żadnych problemów z jedzeniem słodyczy, ale teraz, gdy od nich trochę odwykłem, po każdej czekoladzie czuję się zmulony, a nawet zmęczony.
No i obecnie tabliczka czekolady to dla mnie dużo, a kiedyś to było tzw. "nic" Big Grin

Ale jeśli Ci dobrze bez glutenu, to po co to zmieniać? Smile
#22

Zapewniam Cie, ze to nie jest kwestia przywyczajenia, tylko okreslone objawy.

Mnie tez sie cale lata wydawalo, ze nic mi nie jest po glutenie. A szerokiego spektrum dolegliwosci zupelnie z tym nie kojarzylem.

ks
#23

np. jakie?
Nie pytam aby negować to co piszesz czy wyśmiewać, tylko żeby poszerzyć swoją wiedzę na ten temat.
#24

http://www.celiakia.pl/nadwraliwo-na-gluten/
http://tylkomedycyna.pl/wiadomosc/kiedy-...e-glutenem

kp
#25

objawy jakie mogly i mnie wystepowac to tylko zaparcia. Jednak odkad zaczalem jest siemie lniane na sniadanie i zwiekszylem ilosc wypijanej wody problem zniknal.
#26

objawy pojawiaja sie z czasem...
kp
#27

Nie lubię smaku płatków ryżowych, jak styropian są.
#28

Jedne i drugie mają sporo wartości odżywczych, więc jeśli faktycznie wolisz ryżowe, to możesz spokojnie je wybrać. Ja zazwyczaj kupuję te: https://melvit.pl/platki-ryzowe-blyskawiczne-500-g/. Jak dla mnie mają najlepszy smak i fajny, prosty skład, bez udziwnień. Aczkolwiek owsiane też lubię, więc tak sobie przeplatam na zmianę, raz jedne, raz drugie. Smile


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości